DEDE BABA PASTASI - KARS PASTASI




DEDE BABA PASTASI - Kars Pastası Nasıl yapılır tarifi

Kek ve kurabiye arasında harika bir lezzettir. Kars’ın eski ve geleneksel bir tatlı çöreğidir.  Kurabiyeden yumuşak, kekten serttir. Görüntü olarak poğaçayı benzeyebilir. Adı ile farklı olmasının yanında, lezzeti ile de fark yaratacak bir kurabiye tarifi olarak dede baba kurabiyelerini denemenizi öneririm. Farklı kurabiye tarifleri içerisinde yeri olan yöremize ait bu lezzeti siz de çok seveceksiniz. Dede baba kurabiyeleri için malzemeleri temin ederek mutfağa geçebilir ve dilediğiniz zaman bu lezzeti hazırlayabilirsiniz. Çocuklar için de malzemeleri açısından oldukça doyurucu ve besleyici bir tariftir. Çay ve kahve ikramı haricinde, süt ile birlikte de tüketebilirsiniz.

Detaylı tarif:
Öncelikle üç yumurtanın bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayıralım.
Yumurta ve şekeri mikserle biraz çırpalım.
Sıvı yağı ve yoğurdu ekleyip biraz daha karıştıralım.
Vanilini, limon kabuğu rendesini ve kabartma tozunu biraz unla birlikte ekleyelim.
Unu kontrollü bir şekilde ekleyip elimizle yoğurmaya başlayalım.
Hamurumuz ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı.
Yumurtanın büyüklüğüne ve unun cinsine göre unun miktarı değişebilir.
Hamur olduktan sonra yumurta büyüklüğünde yuvarlayıp pişirme kağıdı koyduğumuz fırın tepsisine biraz aralıklı olacak şekilde dizelim.
Elinizi hafif yağlayıp ta kolayca şekil verebilirsiniz.
Ayırdığımız yumurta sarısına bir tatlı kaşığı çok az sıvı yağ koyup karıştırıp hamurların üzerine fırçayla sürelim.
En son bütün cevizleri çöreklerin ortasına hafif bastırarak koyalım.
Fındık, fıstık veya bademle de süsleyebilirsiniz.
180 derece fırında pişirelim.
Soğuduktan sonra servis edip tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun 



Kars Gazetesi - Kars'ın ilk internet Gazetesi - internette yayınlanan ilk Kars Gazetesi. Gazetemizin yeni adresi www.karsgazetesi.tr
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu